Få vårt nyhetsbrev

Facebook

Stor utvikling på vindkraftprosjektet og turistresorten i Aracatci


Publisert 02.03.2009

To år tilbake kjøpte Brasil Invest Gruppen en tomt i Aracatci, like ved Canoa Quebarada. Tomten er på over 3 millioner kvadratmeter og ligger ved havet mellom fiskerlandsbyene Majorlandia og Quixaba.

Brasil Invest Gruppen har brukt nesten to år på å utvikle et prosjekt som består av et boligkonsept og et industri konsept. En liten del av tomten som ligger lengst vekk fra havet er satt av til å bygge en vindmøllepark der man om kort tid kommer til å føre opp 12 kraftige vindgeneratorer for å produsere miljøvennelig energi. Etter en lengre tid med vindmålinger var konklusjonen at en del av tomten var godt egnet for vindkraftutbygging, og selskapet har allerede sikret seg en avtale med en brasiliansk energileverandør på 20 år med opsjon på ytterligere 20 år til.

På den største delen av tomten har man valgt å utvikle en enorm turistresort som består av over 2.800 hus og leiligheter, 18 hulls golfbane samt en infrastruktur som det ikke finnes maken til i hele Ceara. Prosjektet består av nesten 350.000 kvm salgbart bo areal, som med en moderat prissetting representerer en utsalgspris på nesten 2 milliarder kroner.


Brasil Invest Gruppen har store forventninger til dette prosjektet som kommer til å prege hele regionen Aracatci i all fremtid. Grundig research gjorde at selskapet klarte å kjøpe landområdet i forkant av at myndighetene vedtok å bygge om den lille småflyplassen i kommunen til en større flyplass, og definere området som et hovedsatsingsområde for turisme. Prisen man betalte for tomten var således meget gunstig, og  verdiøkningen frem til i dag anses å være formidabel. Flyplassen står i dag nesten ferdig, og om få måneder begynner turistene å ankomme å charterfly fra de store byene sør i landet. Brasil Invest Gruppen kommer derfor i tiden fremover til å jobbe hardt for å få ferdig de første byggetrinnene så raskt som mulig, men prosjektets størrelse vil uansett gjøre det nødvendig å utvikle dette over flere etapper.


Personer eller selskaper som er interessert i å delta som investorer i tilsvarende landutviklingsprosjekter, vindmølleparker eller annen eiendomsutvikling er velkommen til å ta kontakt med oss.