Få vårt nyhetsbrev

Facebook

Natal vender tilbake som investeringsmål


Publisert 08.06.2013

Etter å ha vært "tatt av kartet" i seks år er Natal i ferd med å vende tilbake som investeringsmål. Brasil Invest har i løpet av det siste året omsatt 16 eiendommer i Natal, og øker nå satsingen i denne regionen.

Det er nå 6 år siden den såkalte "Natalsaken" over natten forvandlet Natal fra å være et ettertraktet investeringsmål til å bli et skjellsord i nordmenns ører. I tiden som fulgte har interessen for eiendommer i Natal vært mildt sagt kjølig. Men det er viktig å skille mellom de tingene som skjedde med enkelte norske investeringsselskaper i Natal og byen i seg selv som har mye å tilby på alle måter, og da ikke minst investeringsmessig.

 

Brasil Invest har studert markedet i Natal i flere år, da vi mener at byen på mange måter er interessant til tross for de dårlige opplevelsene mange nordmenn har hatt med sine investeringer i fortiden. Byen er ren, pen og velholdt med offentlige tjenester som fungerer godt. Det er lite innslag av fattigdom i bybildet og sikkeheten er meget god.  Det er enkelt å parkere og trafikk avviklingen langt bedre enn i mange andre brasilianske storbyer. Natal har et rikt tilbud av restauranter og uteliv, samt flotte strender og rekreasjonsmuligheter. Flyplassen og annen infrastruktur bygges ut ifm at det skal avholdes VM i Natal i 2014. Summen av disse faktorene gjør byen til et ettertraktet sted både mht å bo og feriere, og dette gjør at det er et kontinuerlig behov både for boligeiendom og næringslokaler.

 

I  midten av 2012 valgte Brasil Invest etter en nøye vurdering å "friskmelde" Natal ved å forsiktig begynne å tilby våre kunder  investeringsmuligheter i Natal samt gjøre egne investeringer. I løpet av de siste 12 månedene har selskapet utført 16 eiendomstransaksjoner i Natal som samtlige har vært vellykkede.  Noen av disse transaksjonene ligger helt i toppsjiktet av vår portefølje mht forventet resultat, og det viser at Natal på ingen måte står tilbake for Fortaleza eller andre byer som investeringsmål. Brasil Invest vil derfor satse sterkere på investeringer i Natal i årene fremover.