Få vårt nyhetsbrev

Facebook

Brasil Invest innfører tilbakekjøpsgaranti


Publisert 20.10.2007

Fra og med 20.10.07 vil Brasil Invest Gruppen kunne tilby tilbakekjøpsgaranti for flere av våre produkter. Tilbakekjøpsgaranti betyr at dersom en kunde kjøper en eiendom av oss, garanterer vårt selskap tilbakekjøp av eiendommen innen to måneder fra kontraktsdato dersom kunden ønsker dette. Hensikten med tilbakekjøpsgarantien er først og fremst å gi våre kunder større trygghet ifm kjøp av eiendom i utlandet.

Mange ønsker å kjøpe eiendom i Brasil, men har aldri vært der før, og kjenner derfor ikke de forskjellige områdene. Det er også mange forskjellige aktører i markedet som henvender seg til nordmenn, og det er vanskelig for kundene å vite hvilken leverandør de skal velge. Velger en kunde å kjøpe eiendom av oss med to måneder tilbakekjøpsgaranti, vil selve beslutningen om å kjøpe være vesentlig enklere. Kunden vil da ha tilstrekkelig med tid til å tenke seg ekstra godt om, orientere seg, sjekke referanser, søke finansiering i bank, bli kjent med vårt selskap og eventuelt reise ned til Brasil for å undersøke nærmere. Skulle kunden av hvilken som helst grunn bestemme seg for å ikke gjennomføre kjøpet, annulleres kjøpekontrakten og kundens penger returneres inne 14 dager etter at garantien utløper.

Tilbakebetalingen tar utgangspunkt i den innbetalte verdien i norske kroner, slik at kunden slipper valutarisiko og får igjen nøyaktig det samme som han innbetaler i Norge. Ved annullering av kontrakten betales et gebyr på maksimum 1.000 kroner for å dekke kostnader ifm utstedelse og kansellering av kontrakter, opprettelse og kansellering av CPF nummer, gebyrer ifm pengeoverførsler osv. Tilbakekjøpsavtalen gir samtidig Brasil Invest Gruppen forkjøpsrett til leiligheten til samme pris i tidsrommet når tilbakekjøpsavtalen gjelder. Dette er utelukkende for å unngå at spekulanter kjøper opp flere eiendommer og forsøker å videreselge disse uten å være forpliktet til å fullføre kjøpekontrakten. 


Uavhengig av hvilken eiendom du kjøper og hvilken betalingsmodell du velger, betaler du aldri inn mer enn 8 % av kjøpesummen i garantiperioden. Dette betyr også at dersom du kjøper en leilighet og velger full nedbetaling med tilhørende kontantrabatt, betales først de resterende 92 % etter at garantiperioden er over. Dette er for at du som kunde skal føle størst mulig trygghet, men det har også en praktisk side: Det er ikke interessant for vårt selskap å motta store pengebeløp i Brasil, så lenge det eksisterer mulighet for at de eventuelt skal returneres til kunden i Norge (Omkostninger, vekslingsgebyr, valutarisiko for Brasil Invest Gruppen ifm kursfall osv)

Tilbakekjøpsgaranti forutsetter at det i forbindelse med kjøp av eiendom skrives egen tilbakekjøpskontrakt for eiendommen.