Få vårt nyhetsbrev

Facebook

Husbanken godkjenner 20 nye hus i Viva o Sonho


Publisert 17.05.2013

Brasil Invest har ferdigstilt 66 hus i Viva o Sonho, der 32 allerede har passert husbankens sluttkontroll og er klar til utbetaling. I dag godkjente husbankens ingeniører ytterligere 20 hus, slik at totalt 52 hus er klare til utbetaling.

For at en eiendom skal kunne fiansieres gjennom husbankprogrammet "Mitt hjem - Mitt liv" må den oppfylle alle de normale kravene som enhver ferdigstilt eiendom møter i banksystemet. Det betyr at boligen må ha heftelsesfritt skjøte, byggetillatelse og ferdigattest, og med dette på plass vil de fleste bankene kunne finansiere eiendommen. Men husbanken Caixa Economica setter strengere krav, og den statlige banken har sine egne spesifikasjoner som setter krav til boligen som går langt utover det bygningsnormen krever. I tillegg til dette har banken sin egen ingeniøravdeling bestående av takstmenn og inspektører som sendes ut for å kontrollere enhver eiendom som banken skal finansiere. 

 

Vi var derfor svært spente da husbankens ingeniører ønsket befaring av 20 nye hus i Viva o Sonho på selveste 17. mai. Ingeniørene møtte opp til avtalt tid og etter en tre timer lang befaring mottok vi beskjed om at 20 av 20 hus var godkjent for utbetaling. Dette betyr at det totale antallet godkjente hus øker til 52, og det gjenstår nå kun godkjenning av de siste 14 ferdigstilte husene så er hele kvartal 6 klar for utbetaling.